Τα νέα του χωριού / The Village news / Das Dorf Nachrichten / Les nouvelles du village
 
  
Αρχική Σελίδα
Τα Νέα του Χωριού
Φωτογραφίες
Έργα και Δράσεις
του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κοσμά
"Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"
Άρθρα & Σχόλια
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Οι Τεχνίτες της πέτρας


info@tsiraki.gr


 
 

Τα Νέα του Χωριού μας

11 Ιανουαρίου 2022
Χιόνια στα καμπαναριά


              Ο Άγιος Κοσμάς, Φωτο: Χρήστος Σβολιαντόπουλος                                     Ο Άγιος Αθανάσιος, Φωτο: Καίτη ΤόλιουΔήμος Γρεβενών, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
 Διεθνές Συνέδριο Κλεισίματος του έργου ΙΤ CULTUREΣτο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG IPA CBC Greece Albania (2014-2020) με ακρωνύμιο IT CULTURE, ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στη παραγωγή ενός δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο προβάλλει πολύπλευρα και τεκμηριωμένα τις νέες πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών.

Εικόνες τοπίων απαράμιλλης ομορφιάς, πλαισιωμένες από υποβλητική μουσική και αφήγηση προσφέρουν στον θεατή δέκα λεπτά αισθητικής απόλαυσης προσκαλώντας τον να επισκεφτεί από κοντά και να απολαύσει ολοκληρωμένη πια την εμπειρία του πολιτισμού των Γρεβενών. 

Πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και χωριά αποτελούν τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα που παρουσιάζονται στο πλούσιο αυτό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έρχεται να συμπληρώσει άλλες δράσεις του IT CULTURE όπως οι ενημερωτικές πινακίδες με QR codes αλλά και οι ψηφιακές οθόνες αφής που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος των τεσσάρων διαδρομών του IT CULTURE στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://roadstoculture.eu.el/, από ένα πλήθος φωτογραφιών, 360 videos και χαρτών.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Συνέδριο κλεισίματος του έργου IT CULTURE που οργάνωσε διαδικτυακά ο Δήμος Γρεβενών την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη και του Βουλευτή Γρεβενών, κ. Ανδρέα Πάτση αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.


Κλικ εδω για να δείτε το Video το οποίο προβαλλει πολύπλευρα και τεκμηριωμένα τις νέες πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών

Στη δεύτερη διαδρομή "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" στο χωριό Άγιος Κοσμάς ΓρεβενώνΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Άγιος Κοσμάς Γρεβενών, Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Αυγούστου 2021Λόγω κορονοϊού δεν εγινε και φέτος  η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και του Σταυρού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στους δρόμους του χωριού μας.
Ωστόσο, ο Μέγας Εσπερινός την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 αλλά και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, τελέσθηκαν  κανονικά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ανάσχεση του Covid-19.

Την Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέσθηκε με κατάνυξη και ευλάβεια, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών κ. Νίκος Τσικούρας.

Φωτογραφίες από τον εορτασμό του Αγίου Κοσμά 2021Αρχείο Ειδήσεων του Χωριού μας από το 2011


  
 
 Χρήσιμα Links
ToVoion.com
Νέα από το Βόϊο
greveniotis.gr
τα Γρεβενά στο διαδύκτιο
GrevenaMedia
Το κανάλι των Γρεβενών
STAR FM 93,3
http://www.star-fm.gr

Αετός Blog Γρεβενά
 

Δημιουργήθηκε απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κοσμά "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας και την ενημέρωση των απανταχού Αγιοκοσμιτών

  Στην αρχή της Σελίδας
Κατασκευή Site: Μάκης Κουτσονίκος  -  2008 tsiraki.gr